Programma

Amerikaanse producer Big Wild scoort TopSong met electro-plaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Amerikaanse producer Big Wild scoort TopSong met electro-plaat

Achter Big Wild gaat de 29-jarige Amerikaanse producer Jackson Stell schuil. De muzikale duizendpoot heeft deze week de TopSong te pakken met zijn dansbare ‘6’s to 9’s’.

Big Wild is vrij nieuw op NPO Radio 2, maar de dj’s zijn fan! Onder anderen Wout is liefhebber van het nummer: "Wat ik te gek aan de plaat vind, is dat het een nieuw liedje is waarvan ik het idee heb dat hij al heel lang bestaat. Hij voelde vanaf het eerste moment dat ik hem hoorde al heel vertrouwd." En hij zal vast nog vertrouwder gaan klinken, want je hoort het nummer aankomende week extra vaak op NPO Radio 2!

Superdream

In februari 2019 bracht Big Wild zijn debuutalbum Superdream uit. Jackson maakt in principe vooral elektronische muziek, maar op het album zijn ook duidelijke sporen van pop, indie en disco te vinden. Op '6's to 9's' werkt hij samen met Britse singer-songwriter Rationale, eerder bekend als Tinashé, en het geluid van de track wordt door sommigen zelfs vergeleken met Prince. Jackson zegt op zijn website het volgende over het album: "Superdream is geïnspireerd op de behoefte om muziek te maken die een grotere weerspiegeling is dan van wie ik nu ben. Dat heeft me ertoe gezet om voor het eerst mijn zang en teksten als de grootste focus te gebruiken. Als ik naar het album luister, hoor ik mezelf meer terug dan in al mijn andere muziek."

'6's to 9's'

"You turn my 6’s to 9’s", wordt gezongen in het nummer. Je kunt deze tekst vergelijken met het gevoel dat de hele wereld op zijn kop staat wanneer je verliefd bent. Jackson: "Ik wilde al een lange tijd samenwerken met Rationale en stuurde hem een idee van deze plaat op. Hij stuurde mij de vocalen terug en ik heb vervolgens de track in elkaar gezet." Het is een van zijn persoonlijke favorieten van de plaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: persfoto Big Wild

Ster advertentie
Ster advertentie