Programma

Wat betekent die opgestoken hand bij een hoekschop?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent die opgestoken hand bij een hoekschop?

Soms steekt een voetballer voor het nemen van een hoekschop ineens zijn hand in de lucht. Hij bestelt geen vijf bier en zwaait ook niet naar zijn ouders op de tribune. Wat doet hij dan wel? Bureau Kijk In De Vegte zoekt het uit.

Afgesproken teken

Luisteraar Hans wordt er gek van dat hij niet weet waarom voetballers dit soms doen. Beroepspositivo en ex-voetballer Nathan Rutjes weet hoe het zit, hoewel het antwoord volgens hem nog niet zo makkelijk is. "Het is een afgesproken teken in de spelersgroep. Dat kan echt van alles zijn. Wij hadden bij Sparta bijvoorbeeld de afspraak dat een speler de bal dan bij de tweede paal zou trappen."

Te veel codes

Volgens Nathan spreekt elke trainer zijn eigen codes af met een groep spelers. Zo kan iemand kort aan z'n neus zitten, op het hoofd krabben of twee handen in de lucht steken. Toch moet je daar volgens Rutjes wel een beetje mee oppassen: "Wij hebben bij Roda JC een trainer gehad en die had twaalf codes. Dan stond ik te wachten bij de zestien meter. En dan stond iemand aan z'n hoofd te krabben of aan z'n neus te vegen en dan dacht ik: 'wat was het ook alweer?!'"

Check hier het hele gesprek:

BUREAU KIJK IN DE VEGTE

Je hoort Bureau Kijk In De Vegte elke zondag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie