Programma

North Sea Jazz 2014

  1. Nieuwschevron right
  2. North Sea Jazz 2014

Het North Sea Jazz Festival houdt dit weekend Rotterdam in zijn greep, met wereldsterren als Robin Thicke, Pharrell Williams en Stevie Wonder.

Naast deze wereldsterren staan er ook veel muzikanten op het podium die je op straat vermoedelijk doodleuk voorbij zou lopen. Artiesten die je waarschijnlijk wel kent van hun muziek: het zijn de mannen in de studio of de dames achter de bassist. Wij geven een mini ode aan een aantal 'co-sterren' die dit weekend optreden tijdens North Sea Jazz.

Nile Rodgers

Voordat hij in 2013 met zijn loopjes in ‘Get Lucky’ de wereld overging was gitarist/producer Nile Rodgers 'een van de mensen van' Chic, de schrijver van hits als Diana Ross' ‘Upside Down’ en de producent van songs als David Bowie’s ‘Let’s Dance’. Geen superster dus. Inmiddels is hij al iets bekender, maar zou jij 'm op straat herkennen?

Eliades Ochoa

Zijn naam zegt je misschien niet veel, maar je hebt de muziek van Eliades Ochoa vast wel eens gehoord. In zijn thuisland Cuba is hij een echte held. Hij werkte met de Buena Vista Social Club en zong voor BLØF’s album Umoja met Paskal Jakobsen het duet ‘Hemingway’.

Shirma Rouse

De getalenteerde zangeres Shirma Rouse is inmiddels kind aan huis bij De Wereld Draait Door en een echte diva. Maar jarenlang was ze achter op het podium te vinden als backing vocaliste voor onder andere Anouk. Nu bouwt ze volop aan haar solo-loopbaan, onder meer via het programma The Voice Of Holland.

Booker T. Jones

De naam zegt je misschien wel iets… Booker T. & The MG’s hadden namelijk enorme hits met Top 2000 klassiekers als ‘Time Is Tight’ en ‘Green Onions’. Maar Booker bouwde jarenlang zijn succes achter de schermen op en liet als sessie-muzikant en producer (voor o.a. Willie Nelson & Bill Withers) een onuitwisbare indruk achter. Hij kan het nog steeds!

Volg NSJ 2014

Ben je nieuwsgierig geworden? Het festival in Rotterdam is dit weekend onder meer te volgen via NPO Cultura.

Ster advertentie
Ster advertentie