Programma

Concertverslag: Helden van de Top 2000

  1. Nieuwschevron right
  2. Concertverslag: Helden van de Top 2000

De eerste editie van het muziekevenement Helden van de Top was een groot succes dankzij de fantastische optredens van artiesten die in de HMH hun helden eerden.

Foto's: Raymond van Olphen

Cover van Bowie's 'Heroes'

Helden van de Top 2000 wordt op spectaculaire wijze geopend door Di-Rect-zanger Marcel Veenendaal en Roel van Velzen met de Bowie-cover 'Heroes'. Na een warm welkom van Gerard Ekdom in de goed gevulde Amsterdamse concertzaal mag Di-Rect het spits afbijten van deze avond vol muzikale heldenverering.

Verrassende uitvoering van James Brown

De Haagse rockband verrast de HMH met hele fijne uitvoeringen van de enige twee Top 2000-noteringen van The Godfather Of Soul, James Brown. Ook blijkt zanger Marcel de moves van Mick Jagger goed onder de knie te hebben bij een ronkende versie van de Stones-hit '(I Can't Get No) Satisfaction'.

Nick & Simon verrassingsact

De verrassingsact van Helden van de Top is niemand minder dan het Volendamse duo Nick & Simon. De zangers brengen een eerbetoon aan drie totaal uiteenlopende artiesten: Acda en De Munnik, Bob Marley en Maroon 5. Top 2000-classics als 'Het Regent Zonnestralen', 'Three Little Birds' en 'This Love' worden ondergedompeld in dat typische Nick & Simon-sausje.

Marco zingt met held Frank Boeijen

Lang niet alle artiesten kunnen zeggen dat ze met hun muzikale helden op het podium hebben gestaan, maar Marco Borsato is die eer al meerdere malen ten beurt gevallen. Hij zingt Frank Boeijens 'Kronenburg Park' en voorafgaand aan 'Zeg Me Dat Het Niet Zo Is' verschijnt Frank zelf op het podium. Na het duet waagt Frank zich aan de Borsato-hit 'Margharita'.

Supertramp door Jett Rebel

Een van de populairste jonge artiesten van dit moment is Jett Rebel. Zijn Top 2000-favorieten liggen ver uit elkaar, zo blijkt. Samen met een achtergrondzangeres zingt hij Barbra Streisands 'Guilty', gevolgd door de Bee Gees-ballad 'How Deep Is Your Love'. Hij werkt via twee hits van Supertramp naar een hoogtepunt toe, in de vorm van Cheap Tricks 'I Want You To Want Me'.

'Mag Ik Dan Bij Jou'

Het was groot nieuws toen bekend werd gemaakt dat Claudia de Breij op de vierde plek in de zeventiende editie van de Top 2000 staat met 'Mag Ik Dan Bij Jou'. Claudia is uitgenodigd om dat ontroerende liedje te komen zingen in de HMH. Ze raakt een gevoelige snaar, wat verklaart waarom 'Mag Ik Dan Bij Jou' in zo'n korte tijd een nederpopklassieker heeft kunnen worden.

VanVelzen sluit af met U2 en Queen

Aan VanVelzen de eer de eerste Helden van de Top 2000 af te sluiten. Zijn idolen van Queen worden geëerd met twee rockanthems van jewelste: 'Radio Gaga' en 'Bohemian Rhapsody'. Na de energieke U2-nummers 'Vertigo' en 'Pride (In The Name Of Love)' zingt Roel 'Hey Jude' van The Beatles. Tijdens de finale wordt de nieuwe nummer 1 van de Top 2000 gezongen: John Lennons 'Imagine'.

Ster advertentie
Ster advertentie