Programma

North Sea Jazz Festival wordt verplaatst naar 2022

  1. Nieuwschevron right
  2. North Sea Jazz Festival wordt verplaatst naar 2022

Het NN North Sea Jazz Festival 2021 wordt verplaatst naar 8, 9 en 10 juli 2022. Ook het openingsconcert van John Legend op donderdag 8 juli 2021 gaat helaas niet door.

Dit heeft de organisatie via een persbericht laten weten. Ondanks de gunstige ontwikkelingen op het gebied van vaccinaties en sneltesten blijven er volgens de organisatie te veel onzekerheden.

Pijn in het hart

“Het is met grote pijn in ons hart dat we deze beslissing hebben genomen”, laat festivaldirecteur Jan Willem Luyken weten. “Twee jaar op rij geen NN North Sea Jazz is een bittere pil voor iedereen: publiek, artiesten, leveranciers, crew, partners en de organisatie zelf. Maar het is de juiste beslissing. We hebben lange tijd goede hoop gehad en verschillende alternatieve scenario’s bekeken, waaronder een editie in het najaar. Bij de afweging hebben we ons publiek betrokken en in een enquête gevraagd naar hun voorkeur als een editie in juli niet mogelijk was. Een overweldigende meerderheid sprak zijn voorkeur uit voor verplaatsen naar 2022. Dat is dan ook waar we nu vol op gaan inzetten. We bedanken iedereen die ons heeft gesteund door het ticket van vorig jaar vast te houden en hebben er het volste vertrouwen in hen op 8, 9 en 10 juli 2022 te kunnen begroeten in een vernieuwd Rotterdam Ahoy, voor een festival dat zal knallen en bruisen als vanouds."

Tickets voor het festival blijven geldig voor de volgende editie of kunnen teruggegeven worden.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie