Programma

Herman Knippenberg verbaasd over accent The Serpent acteur

  1. Nieuwschevron right
  2. Herman Knippenberg verbaasd over accent The Serpent acteur

De echte Herman Knippenberg was verbaasd over het accent van de acteur die hem in The Serpent speelt. Dat vertelde hij vanochtend in Jan-Willem Start Op.

De Netflix-serie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal uit de jaren '70 is inmiddels een ware hit te noemen. In de serie volg je het verhaal van een seriemoordenaar die backpackers in Azië van het leven en hun geld berooft. De Nederlandse Herman Knippenberg werkte er destijds als diplomaat en speelt een grote rol in deze serie. In de film wordt hij gespeeld door acteur Billy Howle, waarvan vooral opvalt dat hij met een Engels accent Nederlands praat. "Daar was ik zelf natuurlijk ook verbaasd over", vertelt Knippenberg. "Maar ik moet zeggen dat Billy Howle een fantastische uitvoering aan de rol heeft gegeven. Ik voelde zelf gewoon de emotie mee."

Geen pyjama

Niet alles in de serie laat zien hoe de situatie werkelijk was. Zo is er een scène in de film waarin hij een pistool richt op zijn vriendin. "In tegenstelling tot wat je daar ziet, heb ik niet echt een vuurwapen op mijn vroegere vrouw gericht", legt Knippenberg uit. Hij probeerde bij het vuurwapen te komen, maar was hier niet vlug genoeg voor. "Je ziet ook dat ik gekleed ben in een zeer wilde pyjama. Nou, in de tropen waar wij sliepen zonder airco, daar droeg je geen pyjama."

Check hieronder het hele gesprek:

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie