Programma

Petitie voor Van der Laan-brug gestart

  1. Nieuwschevron right
  2. Petitie voor Van der Laan-brug gestart

Amsterdammer Sietse Bakker is een petitie gestart om de nieuwe brug op het IJ te laten vernoemen naar Burgemeester Eberhard Van Der Laan.

Zomergasten

De petitie is bewust gestart na de succesvolle tv-uitzending van Zomergasten op zondag 30 juli waarin Van der Laan drie uur in gesprek ging met presentatrice Janine Abbring. Het interview werd door bijna een miljoen mensen bekeken, onder meer op grote schermen in Amsterdam. "Dat laat wel zien dat Amsterdammers Van der Laan diep in het hart hebben gesloten", vertelt Bakker.

Een stad voor iedereen

​De petitie is een geweldig succes en daar is initiatiefnemer Sietse ook erg blij mee: "We hebben net de 22.000 aangetikt. Het is heel hard gegaan in krap 24 uur." De stemmen komen niet alleen uit Amsterdam, maar ook uit andere delen van het land. "Het laat wel zien dat Van der Laan het is gelukt om van Amsterdam een stad te maken die niet alleen voor Amsterdammers is, maar ook voor heel Nederland", vertelt Bakker. Op korte termijn wordt de petitie aangeboden aan de Gemeenteraad van Amsterdam, maar zal dit genoeg zijn? Je hoort 't hier:

Quote

We hebben net de 22.000 aangetikt. Het is heel hard gegaan in krap 24 uur

Initiatiefnemer Sietse Bakker

Petitie gestart om brug naar Van der Laan te noemen!

Gijs 2.0
Dj: Gijs Staverman
Ma t/m vri 12.00 - 14.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie