Programma
KRO-NCRV

Thierry Baudet brengt tangoklanken naar NPO Radio 2

foto: KRO-NCRV
  1. Nieuwschevron right
  2. Thierry Baudet brengt tangoklanken naar NPO Radio 2

Op 22 november 2023 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Daarom spreekt Gijs deze week enkele lijsttrekkers. Niet alleen over hun partijprogramma, maar vooral over muziek. Vandaag is het de beurt van Forum voor Democratie lijsttrekker Thierry Baudet.

Tijdens een belletje in de show wordt aan elke lijsttrekker gevraagd om een nummer uit te kiezen dat hij of zij veel te weinig hoort. Wat is hun persoonlijke Vergeet-me-nietje? Baudet spreekt zich graag uit over zijn klassieke muzieksmaak, zelfs bij collega's. Zo heeft hij zijn collega’s uit de Tweede Kamer enkele componisten aangeraden, omdat hij hun muzieksmaak slecht vond.

Tangomuziek

De FVD-lijsttrekker blijkt niet alleen fan van klassieke muziek, maar is ook groot liefhebber van de tango! Al jaren danst hij 'de sexy-tango', dus zijn Vergeet-me-nietje komt van de populaire Parijse Nuevo tango-band Gotan. Hoewel het onbekend is of er op de albumhoes van hun album ‘La Revancha Del Tango’ een man, een vrouw of een non-binair persoon staat, houdt dit Thierry niet tegen. “Je hebt me Gijs, je hebt me!”

Luister hier naar 'Vuelvo Al Sur’ van Gotan Project!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk hieronder het hele gesprek terug!

Gijs 2.4

Gijs Staverman presenteert van maandag tot en met donderdag Gijs 2.4 tussen 14:00 uur en 16:00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie