Programma
BNNVARA

Jan-Willem Start Op! kiest voor een Nee-K

foto: BNNVARA / Annemieke van der Togtfoto: BNNVARA / Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op! kiest voor een Nee-K

Deze winter zullen Jan-Willem en Jeroen in hun ochtendshow geen aandacht besteden aan het WK in Qatar. Dat besloten ze vanochtend in Jan-Willem Start Op!

Deze woensdag begon met ophef over een interview dat de Duitse televisiezender ZDF had met de Qatarese oud-voetballer Khalid Salman, ambassadeur van het WK. In het interview vertelde Salman onder andere dat hij homoseksualiteit een 'defect in het hoofd' vindt en dat 'vrouwen beter thuis kunnen blijven'.

'Neig heel erg naar een Nee-K'

Terwijl Jan-Willem en Jeroen dit nieuws bespreken, zegt Jan-Willem: "Maar dit is toch schandalig, Jeroen? Het stapelt zich op. We doen allemaal maar net alsof er niks aan de hand is. Ik neig toch wel heel erg naar het Nee-K hoor, steeds meer. Als in helemaal links laten liggen die toestand." Een idee dat niet alleen in de NPO Radio 2 app veel bijval kreeg, maar ook van Jeroen: "Dan kunnen we zeggen: we gaan het er gewoon überhaupt niet over hebben hier in dit programma. Bij deze."

Bekijk hieronder het hele gesprek hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie