Programma

Waarom gaan alle drie de prinsesjes naar het Gymnasium?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom gaan alle drie de prinsesjes naar het Gymnasium?

Jeroen Kijk in de Vegte belt met royalty-expert Marc van der Linden om te vragen hoe dit kan.

Luisteraar Lydia stelt de vraag hoe het toch kan dat Amalia, Alexia én Ariane naar het VWO gaan. Zouden zij bijvoorbeeld ook de kappersopleiding kunnen doen als zij dat willen?

Rare vraag

Wanneer Marc aan de lijn komt moet hij eerst even kwijt dat hij het raar vindt dat mensen deze vraag stellen. "Mensen die deze vraag stellen die laten een beetje doorschemeren dat ze het niet geloven. Dan vraag ik me af of je zelf kinderen hebt en of je jouw kinderen naar een school zou sturen die ze niet aankunnen. Want dan zou je je kinderen min of meer martelen", aldus Marc.

Opvoeding

Maar hoe kan het dan dat alle drie de zusjes VWO aankunnen. Marc denkt dat dit voornamelijk komt door de opvoeding. “Ze hebben een moeder die heel doelgericht werkt", vertelt Marc. Daarnaast heeft Maxima als kind ook veel discipline gehad en denkt Marc dat dit zich doorzet in de opvoeding van de drie prinsesjes.

Welke rol heeft koning Willem-Alexander precies? En maakt je opleiding of vak iets uit bij het vervullen van de rol van koning of koningin? Luister het fragment hier:

Bureau Kijk in de Vegte

Je hoort Bureau Kijk in de Vegte elke zondag van tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie