Programma

Wie is... Joe Bonamassa?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is... Joe Bonamassa?

Misschien heb je Joe Bonamassa zien staan op het affiche van North Sea Jazz, maar weet je niet wie hij is. We stellen hem aan je voor.

Naam: Joe Bonamassa
Geboren: 8 mei 1977 in New Hatford
Opleiding: Middelbare school
Beroep: Gitarist

Wie is Joe Bonamassa?

Hij is één van de populairste bluesgitaristen van deze generatie, de Amerikaanse muzikant Joe Bonamassa. Zijn vader is een fervent muziekliefhebber en spoort Joe op vierjarige leeftijd aan om een gitaar op te pakken. Het eerste nummer dat hij van buiten leert, is 'Voodoo Chile' van Jimi Hendrix Experience. Op zijn twaalfde tourt Joe met zijn eigen bandje door de staten New York en Pennsylvania. Zes jaar later formeert hij Bloodline met de zonen van Miles Davis, Robby Krieger (The Doors) en Berry Oakley (The Allman Brothers Band).

Waar kennen we hem van?

Bij blues- en rockliefhebbers is Joe Bonamassa allang geen onbekende meer. Sinds zijn debuutalbum A New Day Yesterday brengt de gitarist vrijwel elk jaar één of meerdere albums uit, die bijna nergens ter wereld zo goed scoren als in Nederland. Zijn in april verschenen plaat Blues Of Desperation bereikt de tweede plek in de Nederlandse albumlijst. Ook maakt hij drie albums met zangeres Beth Hart, waaronder een liveplaat die in Amsterdam wordt opgenomen. Daarnaast speelt hij in Black County Communion met Glenn Hughes.

Waarom staat hij op North Sea Jazz?

Jazz en blues zijn aan elkaar verwant, dus daarom staat er ieder jaar wel de nodige portie blues(rock) op het programma van North Sea Jazz. Joe Bonamassa krikt de hoeveelheid blues op het festival aardig op en zijn optreden belooft één van dé hoogtepunten te worden voor doorgewinterde liefhebbers van gitaarmuziek. Ditmaal speelt hij geen eigen werk, maar brengt hij een eerbetoon aan zijn grote voorbeelden: Eric Clapton, Jeff Beck en Led Zeppelins Jimmy Page.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Joe Bonamassa is op zondag 10 juli te zien op North Sea Jazz in de Nile-zaal, van 20.00 uur tot 21.15 uur.

NPO Radio 2 live vanaf North Sea Jazz
Vrijdag 8 t/m zondag 10 juli
Kijk mee via de livestream
#NPORadio2 #NSJ16

Ster advertentie
Ster advertentie