Programma

André Hazes en Bart ontleden volkshit 'Leef' in Barts Classic Track

  1. Nieuwschevron right
  2. André Hazes en Bart ontleden volkshit 'Leef' in Barts Classic Track

In de twintigste aflevering van Barts Classic Track duikt Bart de studio in met André Hazes en producer Edwin van Hoevelaak om 'Leef' te bespreken.

Vijf jaar na de release van 'Leef' kunnen we wel stellen dat het een van de grootste Nederlandstalige hits van de afgelopen jaren is. In de Wisseloord Studio's in Hilversum ontleedt Bart samen met André Hazes en producer Edwin van Hoevelaak de track laagje voor laagje, en worden er ontdekkingen gedaan waarvan zelfs André geen weet had.

Ontstaan op writerscamp

Van alle koortjes (sommigen zo hoog dat Bart ze niet meer kan horen) tot aan de gitaarsound van Maroon 5, en van Gloria Gaynors 'I Will Survive' tot aan de tune van de Netflix-serie Narcos, echt alles blijkt in de kroegkneiter van André Hazes te zitten. Het nummer is ooit in een writerscamp met onder andere Diggy Dex en Thomas Berge ontstaan, maar André was niet gelijk overtuigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Uitgebreide podcast

Wat zou zijn vader van het nummer hebben gevonden? Je hoort dat en meer in het volledige gesprek in de podcast. Je beluistert hem gratis op Apple Podcasts, Spotify en in de NPO Radio 2 app.

#17 - André Hazes - Leef - Barts Classic Track

Abonneer je op de podcast en luister ook gelijk de volledige opnames van onder andere Ilse DeLange, Kensington, De Dijk en Golden Earring! Meer Classic Tracks video's van Bart vind je op zijn Facebook-pagina en in de YouTube-playlist Barts Classic Track NL.

AAN DE SLAG!

Je hoort Aan De Slag! elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur met Aan De Slag! op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie