Programma

Doe maar een kopje 'uitgestelde koffie'

  1. Nieuwschevron right
  2. Doe maar een kopje 'uitgestelde koffie'

Het fenomeen 'uitgestelde koffie' is overgewaaid uit Italië. Alexandra Heijdebree belt aan bij de Roodshow Late Night om te vertellen over het initiatief.

Koffie voor een ander

In het Italiaanse Napels is het initiatief voor een kopje 'uitgestelde koffie' ontstaan. Het idee is heel simpel volgens Alexandra, je bestelt twee koffie, maar neemt er een. Iemand anders die het niet al te breed heeft kan vervolgens vragen om een kop koffie die al afgerekend is. Toch zijn er natuurlijk ook twijfels, want is het wel te controleren? "Het blijkt, omdat het om iets kleins gaat, dat het in de praktijk goed verloopt", vertelt Alexandra.

Er moet nog veel gebeuren

Volgens Alexandra hebben zo'n 100 koffiezaken in Nederland en België zich intussen aangemeld voor het initiatief. Toch moet er nog veel gebeuren volgens haar. De website moet nodig op de schop en meer koffiezaken moeten zich gaan aansluiten. Ook duiken er steeds meer initiatieven op. "Er wordt heel creatief mee omgegaan", vertelt Alexandra. Zo zijn er al initiatieven voor hotelkamers en huurauto's. Tot die tijd houden we het in ieder geval nog bij de koffie. Kijk hier welke koffiezaken zich al hebben aangesloten.

Roodshow Late Night
Ma t/m do 22.00 - 00.00 uur
DJ: Jan-Willem Roodbeen

Ster advertentie
Ster advertentie