Programma

Vijf dingen die je niet wist over Axl Rose

  1. Nieuwschevron right
  2. Vijf dingen die je niet wist over Axl Rose

Het leven van Axl ging niet alleen over rozen. Toch groeide hij na een hobbelige jeugd uit tot een echte rocklegende.

Aanhoudingen

En die hobbelige jeugd begint met veel aanhoudingen en zelfs een paar celbezoeken. Vanaf zijn 17e wordt hij meer dan twintig keer gearresteerd voor kleine vergrijpen, waaronder openbaar dronkenschap en geweldplegingen. In totaal brengt Axl drie maanden door in een gevangenis. In een interview met Panorama vertelt hij: "Als jongen uit een kleine stad, kreeg ik een hekel aan het bekrompen milieu. Ik moest mezelf losbreken. Mijn vriendjes en ik zaten altijd in de problemen. Gewoon voor de lol. Totdat er gedreigd werd met langere gevangenisstraffen. Ze bleven me maar aanklagen. Als je de politie in zo’n stadje tegen je hebt, blijven ze je zoeken. Ze hebben echt hun best gedaan, alles geprobeerd om me voor langere tijd achter de tralies te krijgen, maar mijn advocaat wist een rechtszaak elke keer weer te voorkomen. Toen ze zeiden dat ik de stad niet meer uit mocht, ben ik meteen naar Californië gegaan.”

Filmdebuut

Naast zijn carrière als zanger, heeft Rose in 1988 ook zijn debuut als acteur gemaakt in één van de Clint Eastwoord-films The Dead Pool. De film werd geregisseerd door Buddy van Horn, die ook verantwoordelijk is voor de regie van de rest van de Eastwood-films. Naast Axl waren ook Guns ’N Roses-leden Slash, Duff McKagan en Steven Adler te zien in de begrafenisscène hieronder. Herken jij ze allemaal?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mishandeld door vader

Axl bleef tijdens zijn jeugd niet altijd op het rechte pad. Dat is misschien te verklaren door het feit dat hij als baby werd mishandeld door zijn biologische vader, William Rose. In een interview met Rolling Stone heeft hij zelfs voor het eerst openlijk gesproken over deze traumatiserende periode. Veel mensen kunnen zich niets herinneren van voor hun derde levensjaar, maar dankzij speciale theraptie heeft Axl die herinneringen wel. Zo herinnert hij zich onder meer dat zijn vader hem eens iets inspoot met een injectienaald. Zijn moeder zou er zelfs stevig van langs krijgen wanneer ze haar zoon te hulp schoot.

Grote idolen

Wie zijn de idolen van de grote idolen zelf? Axl heeft er meerdere malen een boekje over open gedaan. Zo heeft hij in een interview met tijdschrift Blender gezegd dat Christina Aguilera 'een van de beste zangeressen is van deze tijd.' Aguilera vertelt daaropvolgend het verhaal dat Axl backstage was tijdens een optreden van haar bij de VMA’s. “Toen ik daar ook kwam, gaf hij me een hand en noemde hij me de beste zangeres van die tijd. Wat best cool was, want Guns ’N Roses was hét in mijn jeugd," vertelt ze.

Naast Christina Aguilera was Rose ook groot fan van Queen. In de plaatselijke media in Abu Dhabi heeft hij gezegd dat Freddie Mercury volgens hem de beste frontman ooit is geweest. "De band is zo geweldig, omdat ze zoveel verschillende stijlen hebben," vertelt hij. Het was dan ook geen verrassing dat Axl zijn steentje bijdroeg tijdens een tribute aan de overleden Queen-zanger.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anagram

Toen hij twee jaar oud was, werden hij en zijn moeder verlaten door zijn biologische vader. Een jaar later trouwde zijn moeder met zijn stiefvader Stephen Bailey, van wie Axl toen zijn achternaam overnam. Hij groeide op met het idee dat dit zijn echte vader was. Zijn biologische vader behandelde hem slecht in de periode dat hij nog met Axl's moeder samen was. Dit weerhield Axl er echter niet van op zijn 17e zijn achternaam weer terug te veranderen naar Rose. Hij ging toen weer door het leven als Axl Rose, wat een anagram is voor oral sex.

Top 2000

Guns ’N Roses stond in 2019 maar liefst negen keer in de Top 2000. ‘November Rain’ had de hoogste plek te pakken en eindigde op nummer 14. Benieuwd hoe de nummers het door de jaren heen hebben gedaan in de lijst der lijsten? Check de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie