Naar homepage
Programma

Ray en Dave Davies werken aan nieuw materiaal The Kinks

  1. Nieuwschevron right
  2. Ray en Dave Davies werken aan nieuw materiaal The Kinks

Goed nieuws voor fans van The Kinks! Dave Davies heeft in een interview bevestigd druk bezig te zijn met oude en niet uitgebrachte Kinks-nummers.

Nieuw werk

Ray onthulde in juni 2018 dat hij van plan was om samen met Dave en de orginele drummer Mick Avory weer samen te werken en nieuw materiaal op te nemen. Dit lijkt dus nu werkelijkheid te worden. Eerder werd duidelijk dat de mannen weer samen waren gekomen voor een speciale re-issue van het album Arthur (Or the Decline and Fall of the British Empire) uit 1969. "Het is zo goed als af", vertelt Dave in een interview met Rolling Stone, erop wijzend dat de heruitgave op tijd voor het jubileum in oktober wordt uitgebracht. "Het is echt een heel interessant pakket dat ook andere nummers uit die periode zal bevatten, zoals mijn solonummer 'Hold My Hand'."

'Sommige nummers hebben we opgenomen, maar nooit gebruikt'

Naast een re-issue kunnen fans ook meer werk verwachten. Dave heeft namelijk ook bekendgemaakt dat de drie muzikanten, evenals drummer Bob Henrit, gewerkt hebben aan oude en niet uitgebrachte Kinks-nummers. "We blijven achteruit gaan en naar veel oude dingen luisteren. Sommige opnames daarvan zijn erg goed, en sommige ervan hebben een beetje werk nodig", aldus Dave. "Sommige nummers hebben we opgenomen, maar nooit gebruikt. Anderen hebben geen voltooide zang of ze hebben andere verfraaiingen nodig." De nummers zijn nu nog demo's, maar het zijn volgens Dave Davies wel goede demo's. Kunnen we het nieuwe materiaal binnenkort al verwachten? Dave: "Ik weet het echt niet. Ik denk dat het mogelijk is. Het is niet uitgesloten. Maar in dit stadium is het nog veel te vroeg om te zeggen."

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie