Programma

Kim Schuddeboom over de uitdagingen als vrouwelijke comedian

  1. Nieuwschevron right
  2. Kim Schuddeboom over de uitdagingen als vrouwelijke comedian

In de derde aflevering van het seizoen van Staverman Stand-Up is Kim Schuddeboom te gast. Ze vertelt Kim Schuddeboom over haar carrière, en de extra uitdagingen als vrouw in een door mannen gedomineerde business.

Schuddeboom droomt als student in Utrecht van een carrière als cabaretier, maar maakt daar weinig werk van, totdat ze van vrienden een cursus kleinkunst voor haar verjaardag krijgt. Inmiddels is ze onderdeel van stand-upgezelschap Comedytrain.

Tijdens haar carrière heeft Schuddeboom vaak te maken met vooroordelen tegenover vrouwelijke comedians, vertelt ze aan Staverman: "Eens per week wordt wel tegen me gezegd dat ik wel leuk ben voor een vrouw. Ook door vrouwen."

Beluister of bekijk de hele aflevering hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere donderdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app, jouw favoriete podcastplatform en te bekijken via het YouTube kanaal van NPO Radio 2. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je iPhone of Android telefoon.

Gijs 2.4

Je hoort Gijs 2.4 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie