Programma

Verbroederend In This Together levert TopSong op voor Tim Dawn

  1. Nieuwschevron right
  2. Verbroederend In This Together levert TopSong op voor Tim Dawn

Singer-songwriter Tim Dawn heeft met zijn nieuwe single de NPO Radio 2 TopSong te pakken. Je hoort In This Together deze week extra vaak op de radio.

Tim Dawn, de artiestennaam van zanger Thijs Vroegop, weet inmiddels hoe het is om een NPO Radio 2 TopSong te scoren. In 2018 lukt dat ook al met single Walking On A Wire, en in 2019 met Bite The Bullet. Ook nieuwe single In This Together valt dus in de smaak.

Bart Arens belde Dawn vrijdagochtend tijdens Aan De Slag! om hem het goede nieuws te vertellen, al kreeg hij de songwriter in eerste instantie niet te pakken: hij was aan het werk op de kinderboerderij bij hem in de buurt. "Ik werd net gelijk al overspoeld met berichtjes", vertelt de enthousiaste zanger. In This Together gaat over dingen loslaten en erop vertrouwen dat alles wel goed komt, legt hij uit. "Als ik op vakantie ga, ben ik soms geneigd om als control freak alles vol te plannen. In de loop van de tijd heb ik ook geleerd hoe fijn het kan zijn om dat niet te doen. Over dat gevoel gaat het."

Diepere betekenis

Dawn vertelde onlangs bij De Kloosteravond hoe de pandemie heeft gezorgd voor een diepere laag bij de single. De titel doet namelijk denken dat het nummer de situatie van de afgelopen anderhalf jaar omschrijft, maar Dawn schreef het nummer al voordat de coronacrisis uitbrak. Toch omarmt de zanger de nieuwe betekenis van In This Together. "Ik vind het heel mooi als je een liedje schrijft met een bepaalde gedachte, maar het langzaam toch een diepere betekenis krijgt."

Donderdagochtend was Dawn te gast bij Jan-Willem Start Op, waar hij In This Together live speelde. Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de TopSong-playlist op Spotify:

Wil je In This Together of de TopSongs uit het verleden luisteren op Spotify? Abonneer je dan op onze speciale TopSongs-playlist.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie