Programma

Blinde Marjolein over het belang van audiodescriptie bij The Passion

  1. Nieuwschevron right
  2. Blinde Marjolein over het belang van audiodescriptie bij The Passion

Op 9 april is 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’ met audiodescriptie te volgen via NPO Radio 2. Marjolein

Deze week had Wouter al regisseur David Grifhorst in de uitzending. The Passion gaat gewoon door, maar er is geen band. Geen publiek. Geen podium, maar het is een best of van afgelopen jaren. Het paasverhaal is zoals altijd te zien op televisie. Wat dit jaar ook niet anders is is dat we het van audiodescriptie voorzien op NPO Radio 2", vertelt Wouter. "Ik vertel dan op beeld wat je ziet. Dat doe ik voor iedereen die radio luistert, maar in het bijzonder voor mensen die slechtziend of blind zijn."

'Ik krijg alleen maar positieve berichten'

Hoe belangrijk is audiodescriptie voor blinden en slechtzienden? Wouter belt met Marjolein. Ze is ambassadrice van Stichting Bartiméus en is blind. "Ik heb iedereen laten weten dat dit er is en ik krijg alleen maar positieve berichten. Mensen kunnen het heel goed volgen", vertelt Marjolein. "Ik vind het heel mooi dat iedereen het op die manier kan volgen. Met de radio is het net zo leuk." Ze gaat dit jaar ook The Passion volgen via NPO Radio 2, maar haar gezin kijkt toch liever televisie. "Dan kijken we The Passion toch met z'n viertjes", vertelt ze. Wouter hoopt dan wel dat alles gelijk loopt en dat ze straks niet dingen eerder hoort dan dat het gezin ziet. "Is ook een keertje leuk toch?", grapt Marjolein. "Dan ben ik niet alleen blind, maar ook helderziend."

THE PASSION OP NPO RADIO 2

Tussen 18.00 - 20.30 uur belt Wouter op NPO Radio 2 met bekende artiesten die aan eerdere edities hebben meegedaan en laten we horen wat hun favoriete liedje is uit The Passion. Tussen 20.30 - 22.10 uur verzorgt Wouter de audiodescriptie voor blinden en slechtzienden. Zo is The Passion jubileumeditie er via NPO Radio 2 echt voor iedereen dit jaar.

De actuele en aangepaste versie van The Passion, zonder live band en zonder publiek, is ook te volgen voor doven en slechthorenden in een uitzending met gebarentolk op NPO 1 extra.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie