Programma

Stefan Stasse onderzoekt het principe 'geduld'

  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan Stasse onderzoekt het principe 'geduld'

In de NPO Radio 2 podcast 'En Toen Werd Het Stil' volgt Stefan Stasse een groepje Nederlanders in de coronacrisis. Van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet.

We willen door: feesten, uit eten, daten, geld verdienen, vliegen. We willen terug naar hoe het vroeger was. De eerste protesten tegen de restricties dienen zich al aan. We kunnen eigenlijk niet wachten totdat we ons oude leven weer op kunnen pakken. Geduld is in deze een schone zaak, toch? In de nieuwste aflevering van 'En Toen Werd Het Stil' staat Stefan stil bij het eeuwenoude principe: geduld. Hij duikt in de wereld van de verschillende typen 'wachters' en ontdekt wat mensen zouden doen als geduld niet meer bestond.

Beluister hieronder aflevering 9 van de podcast 'En Toen Werd Het Stil':

#9 - De schone zaak - En Toen Werd Het Stil

EN TOEN WERD HET STIL

We zitten middenin een unieke situatie. COVID-19 zorgt voor een verstilde bubbel in de wereldgeschiedenis. Hoe verandert dit de gedachtes over onszelf en de dingen om ons heen? Onze wereld is snel. Sneller dan ooit. Meer tempo! Beter! Efficiënter! Het mag nooit stoppen. Kan iemand een keer op pauze drukken? Een compleet absurd idee, natuurlijk. Tot maart 2020. Toen werd het stil. En nu? In deze podcast volgt Stefan Stasse tien weken lang een groepje Nederlanders. Ze zijn totaal verschillend, maar hebben sinds kort één ding gemeen: van het één op het andere moment veranderde hun werkelijkheid compleet. Net als die van jou. En mij. Elke aflevering staan we stil bij iets, omdat het stil werd.

Luister naar de NPO Radio 2 Songfestival Top 50

De stembussen zijn gesloten! Luister op vrijdag 15 mei van 18:00 tot 22:00 uur naar de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie