Programma
KRO-NCRV

Snarenmeester Mike Rutherford belicht in de Gouden Snaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Snarenmeester Mike Rutherford belicht in de Gouden Snaar

In de Goude Snaar worden bassisten geëerd, maar ditmaal is het onderwerp van het item een man die zowel gitaar als bas kan bespelen. Emmely belicht Genesis-lid Mike Rutherford.

Michael Rutherford wordt in 1950 geboren in het Britse Surrey. Als achtjarig jochie krijgt ie voor het eerst een gitaar in zijn handen gedrukt. Daar begint voor Mike het bandjesavontuur. Op de basisschool en de middelbare school komt hij zijn toekomstige Genesis-bandmaatjes tegen. Het duurt echter wel nog even voor de band van hits mag spreken, maar ze komen absoluut.

Baspedalen

Mike ziet zichzelf meer als songwriter en gitarist dan bassist. En hoewel hij door critici wordt geroemd om zijn kwaliteiten op beide snaarinstrumenten, noemt hij zichzelf een middelmatige bassist. Hij is liefhebber van baspedalen, zodat hij zijn bas en gitaar tegelijkertijd kan spelen. Voor Mike blijft het overigens niet bij Genesis. Zo bedenkt hij nog een ander muzikaal project, Mike + The Mechanics.

De zoon van

Touren met Genesis, inclusief Phil Collins, is voorgoed voorbij helaas. De band doet nog wel wat zonder Phil. Maar ook met Mike & The Mechanics speelt hij nog zalen plat. En drie keer raden wie er dan op de drums meespeelt: Nic Collins, zoon van! Zo is de cirkel rond.

Gouden Snaar: Mike Rutherford

Ster advertentie
Ster advertentie