Programma

Mensen die naar festivals gaan, zijn gelukkiger

  1. Nieuwschevron right
  2. Mensen die naar festivals gaan, zijn gelukkiger

Als je nog geen goede reden had om naar een muziekfestival te gaan, dan heb je er nu wel eentje: je wordt er gelukkig van!

Beter dan thuisblijven

Sta je deze zomer lekker te dansen op de pompende beats van dj-talent Martin Garrix op Mysteryland of sta je luidkeels mee te zingen met de epische rocksongs van Muse op Lowlands? Dan sta je waarschijnlijker positiever in het leven dan iemand die liever thuis zit te Netflixen of Pokémon staat te vangen in zijn achtertuin. Dat beweren Australische onderzoekers in een nieuw rapport over hoe het bezoeken van muziekevenementen je stemming beïnvloedt.

Spiritueel ritueel

Uit een academisch onderzoek onder duizend participanten blijkt dat mensen die geregeld naar festivals, concerten en dancefeesten gaan een hogere mate van welzijn ervaren dan mensen die dat nooit doen. Dat klinkt heel logisch, maar het is nu pas wetenschappelijk onderzocht. Eerder werd al door onderzoekers aangenomen dat muziek de sociale omgang tussen mensen bevordert. Festivals en feesten kunnen gezien worden als moderne varianten van de spirituele rituelen van onze primitieve voorouders.

Ster advertentie
Ster advertentie