Programma

Must see muziekdocu's

  1. Nieuwschevron right
  2. Must see muziekdocu's

De mannen van Genesis zullen zich voor het eerst sinds 1975 weer herenigen. Niet voor een tour, maar vanwege opnames voor een documentaire.

Genesis is niet de eerste band die in beeld wordt gebracht, vele muzikanten gingen de band al voor en deelden lief en leed voor de camera. Wij selecteerden enkele muziekdocumentaires die het kijken waard zijn en verzamelden beelden ter ondersteuning.

Beatles Anthology

De serie Beatles Anthology over The Beatles bevat meer dan tien uur filmmateriaal. Aan de hand van bekende optredens en bijzondere interviews van de bandleden wordt het verhaal van The Beatles verteld, een echte must-see dus voor Beatlefans.

Nirvana

Ben je een liefhebber van gitaarrock, dan is Hype een kijktip voor jou. Deze documentaire bevat beelden van het allereerste live-optreden van Nirvana met 'Smells Like Teen Spirit'.

James Brown

Voor muzikale diepgang moet je zijn bij The Night James Brown Saved Boston. De documentaire gaat over het concert dat Brown in Boston gaf een dag nadat Martin Luther King Jr was overleden.

Bob Marley

Dankzij zelfgemaakte video-opnames en een uitgebreid fotoarchief geeft Marley een realistisch beeld van het leven van de legendarische reggae-artiest.

The Who

We sluiten het rijtje rockend af met de rockumentaire The Kids Are Alright over The Who. Het bijzondere aan deze film is dat je de bandleden op een persoonlijke manier leert kennen. Zo is te zien dat drummer Keith Moon de rol van grappenmaker op zich neemt om de band bij elkaar te houden.

Kijktips

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere muziekdocumentaires op te noemen, we zijn dan ook erg benieuwd naar jouw favoriete docu. Laat je reactie hiernaast achter om kijktips te delen.

Ster advertentie
Ster advertentie