Programma

Mooiste momenten NPO Radio 2 voor KWF

  1. Nieuwschevron right
  2. Mooiste momenten NPO Radio 2 voor KWF

De hele dag zenden onze dj's uit vanuit de Collectebus tijdens de actiedag NPO Radio 2 voor KWF. Dit zijn de mooiste gesprekken en liedjes uit de uitzending.

Wat doen wij vandaag?

De Collectebus vertrekt om 6.00 uur uit Hilversum, bij de NPO Radio 2-studio's, en rijdt vervolgens richting Leiden. Gerard Ekdom vertelt wat er op de planning staat tijdens NPO Radio 2 voor KWF.

NPO Radio 2 voor KWF is begonnen. Wat gebeurt er allemaal vandaag?

Doneer je plaat

Vandaag kunnen luisteraars een plaat doneren. De opbrengst van die donaties gaan naar het KWF. Één van de gedoneerde platen is 'What Have I Done To Deserve This' van Pet Shop Boys en Dusty Springfield, dus in de Collectebus gaat het Pet Shop Boys-alarm af.

Miss Montreal

De Collectebus komt rond 7.15 uur aan op het Centraal Station in Leiden. Zangeres Miss Montreal is ook naar Leiden afgereisd, waar ze een speciaal geschreven nummer zingt voor alle ouders met kanker. Het liedje heet 'Thank You'. "Dit is een bedankwoord voor alle papa's en mama's die ook ziek zijn", zegt ze over het ontroerende liedje.

Theo doneert plaatje voor zijn vrouw

Op het station van Leiden komt Gerard Ekdom Theo tegen. Hij doneert 'I'll Have To Say I Love You In A Song' van Jim Croce voor zijn vrouw. "Morgen krijgt ze weer een infuusje", zegt hij over zijn vrouw, die kanker heeft.

Zus uit Australië

Onze dj's Frank van 't Hof en Paul Rabbering gaan vandaag het land in. Ze verrassen Linda op haar trouwdag met een grote mand met lekkernijen. Linda heeft borstkanker, maar ze maakt het, naar eigen zeggen, 'naar omstandigheden heel goed'. Frank en Paul hebben nóg een verrassing voor Linda: een videoboodschap van haar zus uit Australië.

AVL

De Collectebus komt om 9.15 uur aan bij het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. Bart Arens lost Gerard Ekdom af en Jeroen Kijk in de Vegte gaat het ziekenhuis in om met patiënten te praten.

Bibian Mentel

Evelien de Bruijn doet vandaag verslag van de marathons. Snowboardster Bibian Mentel schuift aan om te praten over haar ervaringen met kanker. Er is acht keer kanker bij haar aangetroffen en ze vertelt over haar behandelmethode, die nu alleen nog in de VS beschikbaar is.

Startschot marathon

Bart Arens geeft de aftrap voor de eerste marathon: een wandeltocht naar Haarlem, waar vanavond een televisieshow rondom het KWF wordt gemaakt.

Krystl

Carla en haar zus vroegen vorige week nog het nummer 'Don't You (Forget About Me)' van Simple Minds aan voor de KWF-actie. Helaas overleed Marja gisteren, na een ziekbed van zestien jaar. Speciaal voor haar zingt Krystl een breekbare versie van de Simple Minds-hit.

Videoboodschap van Ilse

Een ongeneeslijk zieke fan van Ilse DeLange doet mee aan de KWF Marathon en wordt verrast door een videoboodschap van de countryzangeres.

Aangekomen in Haarlem

De Collectebus is aangekomen in het oh-zo mooie Haarlem. Ruud de Wild en Cielke kijken uit op de Grote Markt, terwijl de donaties voor platen blijven binnenstromen. Van Spinvis tot George Michael en Bruce Springsteen. Bekijk hier het overzicht van alle gedoneerde liedjes.

Gijs zingt

Op speciaal verzoek zingt Gijs Staverman het nummer 'Walking In Memphis' van Marc Cohn in de Collectebus... Met een klein beetje hulp van zijn collega Ruud de Wild.

Evelien & Bibian Mentel

Evelien de Bruijn loopt samen met Paralympic gouden medaille winnares Bibian Mentel (die voor de 8e keer kanker kreeg afgelopen jaar) de Marathon van het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) ziekenhuis naar Alkmaar. Ruud sprak Evelien en Bibi om te kijken hoe het ze verging.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dansende kaasmarkt

De altijd coole Rilan heeft alleen een gitaar nodig om de hele Alkmaarse Kaasmarkt aan het dansen te krijgen. Hij speelde zijn nummer 'Trippin' live tijdens NPO Radio 2 voor KWF.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto's: Bullet-Ray

NPO Radio 2 voor KWF

Marathon Tegen Kanker
17 mei van 06.00 - 24.00

DONEER EEN PLAAT

Ster advertentie
Ster advertentie