Programma
EO

Jaap Reesema schreef Als Je Voor Me Staat na het zien van zijn huwelijksvideo

foto: Stef Nagel
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaap Reesema schreef Als Je Voor Me Staat na het zien van zijn huwelijksvideo

Jaap Reesema bezingt zijn liefde voor zijn vrouw Kim in zijn nieuwe single Als Je Voor Me Staat. In Tekstuele Voorlichting vraagt Martine ten Klooster naar het verhaal achter dit liedje.

In zijn nieuwe single Als Je Voor Me Staat zingt Jaap Reesema over zijn eigen huwelijk. Martine belt de zanger en vraagt hem waar het nummer over gaat. “Als Je Voor Me Staat gaat over het echte moment dat ik getrouwd ben met mijn Kim in Oostenrijk met al onze lieve familie en vrienden om ons heen”, vertelt Jaap. “Dan vergeet je eigenlijk even alles om je heen. Ik was nooit zo van het huwelijk, ik dacht ‘is dat nou helemaal iets voor mij’ en achteraf vond ik dat zo’n onwijs mooi moment. Je kijkt elkaar in de ogen en dan doet er niks meer toe behalve dat.”

Huwelijksvideo

Jaap schreef het liefdesnummer pas veel later. “Het is eigenlijk gekomen omdat ik de huwelijksvideo eens terug heb gekeken, wat ook echt een tip is”, zegt Jaap. “Zo’n video vergeet je dan altijd een beetje, dan is die ergens en heb je een linkje die dan weer verlopen is. Ik zag toen dat beeld en ik haalde het eigenlijk weer helemaal terug, ik kwam weer helemaal terug in dat moment. Het was een topmoment, zo iets moois en dacht daar ga ik een liedje over maken.”

In het nummer zingt Jaap Reesema ook dat hij bang is voor de liefde. Luister hieronder waarom dat is:

Video niet beschikbaar

Martine In De Middag

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie