Programma

Pharrell brengt over honderd jaar een liedje uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Pharrell brengt over honderd jaar een liedje uit

Weten mensen over honderd jaar nog wie Pharrell Williams is? Zo ja, dan hebben zijn toekomstige fans geluk, want in 2117 komt er een nummer van hem uit de kluis.

De 22e eeuw

Inmiddels is Pharrell Williams al 25 jaar werkzaam in de muziekindustrie en hij scoort nog altijd wereldhits. De zanger hoopt dan ook dat mensen in de 22e eeuw hem nog niet vergeten zijn. Hij heeft namelijk een liedje opgenomen voor een cognacmerk dat pas in 2117 te horen zal zijn. De enige fysieke geluidsdrager van het nummer, dat toepasselijkerwijs '100 Years' heet, wordt tot die datum in een kluis bewaard die onder water moet worden gedompeld om geopend te kunnen worden. Hij heeft het maar één keer live gezongen voor een select gezelschap in Shanghai.

Klimaatverandering

Met deze actie hoopt Pharrell de aandacht te vestigen op de opwarming van de aarde, waar hopelijk in 2117 een eind aan is gekomen. Het is natuurlijk maar de vraag of de mensheid in 2117 nog onder de indruk is van een ongehoord liedje van een zanger die honderd jaar eerder leefde. Stel je voor dat een nummer van de ooit populaire zanger Henry Burr, die in 1917 drie Amerikaanse nummer 1-hits had, nu pas voor het eerst wereldkundig gemaakt zou worden. En wie heeft nog een speler voor schellakplaten?

Ster advertentie
Ster advertentie