Programma

Einde in zicht voor Désirée die over de Atlantische Oceaan roeit voor goede doel

  1. Nieuwschevron right
  2. Einde in zicht voor Désirée die over de Atlantische Oceaan roeit voor goede doel

Désirée Kranenburg roeit samen met haar vriendinnen Astrid Janse, Remke van Kleij en Bela Evers over de Atlantische Oceaan. Het einde is bijna in zicht, dus tijd voor een update!

Het team, Dutchess of the Sea, is op 12 december vertrokken vanuit La Gomera en roeit over de open oceaan naar Antigua. Een reis van zo'n kleine 5000 kilometer. In juni sprak Wouter nog met het viertal. "Het is eten, slapen, roeien", vertelde Désirée destijds. Er doen 21 boten mee aan de zwaarste roeirace van de wereld (Atlantic Challenge).

Einde in zicht

Nu ruim een maand later bellen Jan-Willem en Jeroen met Désirée. "Het gaat hartstikke goed met ons, want we zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal", vertelt ze. Land is nog niet in zicht, maar met nog ongeveer 178 mijl van de ruim 3000 kilometer die ze al hebben afgelegd, zal dat niet lang meer duren. "Het is een kwestie van doorgaan. Je weet van tevoren niet of je het volhoudt, maar blijkbaar houden we het beter vol dan je denkt. Gemiddeld slapen we vier uur per etmaal. Voor de rest ben je tussendoor aan het rusten, maar slapen niet. Het is eten en weer roeien."

Hoe blijft de sfeer goed?

Na anderhalve maand op zee zit de sfeer er nog steeds goed in. Hoe krijgen de vrouwen dat voor elkaar? "'s Nachts elkaar wakker houden door een beetje te ouwenelen, liedjes te zingen, spelletjes te doen en af en toe flikker je gigantisch in slaap zo van je kruk af. We proberen vooral lief te zijn tegen elkaar en elkaar niet af te vallen."

Is er tijdens de reis wel eens iemand uit de boot gevallen? Luister hieronder het gesprek terug.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie