Programma

Ruud presenteert De Wild onder Water

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud presenteert De Wild onder Water

Op dinsdag 5 juni is het Wereldmilieudag. Speciaal voor deze dag doopt Ruud de Wild zijn dagelijkse programma De Wild In De Middag eenmalig om tot De Wild Onder Water.

Radiogeschiedenis vanuit Emmen

Het is voor het eerst in de Nederlandse radiogeschiedenis dat er een programma onder water wordt gemaakt. Met zijn live-uitzending, vanuit het voormalige haaienbassin van het Noorderdierenpark in Emmen, vraagt Ruud aandacht voor de alsmaar stijgende zeespiegel en bijkomende problemen als de ‘plastic soep’. "De stijgende zeespiegel en de plastic soep zijn onderwerpen die me sterk bezighouden. Wereldmilieudag leek me een goed moment om met mijn radio-programma aandacht te vragen voor deze problematiek", aldus De Wild.

Maanden voorbereiding

De Wild en zijn sidekicks Cielke en Martijn zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met lessen, (duik-)techniek en de inhoudelijke voorbereidingen. Ruud: “Ik vind het spannend en ik ben trots omdat dit nog niet eerder is gedaan in Nederland. Een volwaardig radioprogramma maken op zes meter diepte is echt uniek”.

De Wild Onder Water, dinsdag 5 juni, 16.00 uur op NPO Radio 2

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Wild in de Middag
Dj: Ruud de Wild
Maandag t/m vrijdag: 16.00 - 18.00 uur

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie