Programma

Restauranteigenaar Miriam ontruimt zaak met vrienden en familie

  1. Nieuwschevron right
  2. Restauranteigenaar Miriam ontruimt zaak met vrienden en familie

Jeroen was gister in Limburg om gedupeerde inwoners hun verhaal te laten delen. In Venlo spreekt Jeroen met Miriam, eigenaar van restaurant Valuas. Ook zij moesten alles in veiligheid brengen.

"We hebben er met ons eigen team, maar ook met familie, alles aan gedaan om alles in veiligheid te brengen. Zelfs de vloerbedekking is van de grond afgehaald. Het was allemaal eindelijk weer in orde na de schrijnende coronatijd, dus dit doet wel iets met je." Het terras van het restaurant is compleet afgezet met alumminiumschotten, om het water tegen te houden. "Dit is het spannendste moment, men weet niet wat het hoogste punt is. Na de rampen in 1993 en 1995 hebben wij voorzorgsmaatregelen getroffen en is hier in samenwerking met de overheid een robuuste muur gekomen, die ons op dit moment beschermen voor de Maas."

Bekijk hieronder het verhaal van Miriam:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

777 liedjes voor Limburg

Om de Limburgers in het getroffen gebied een hart onder de riem te steken, draait NPO Radio 2 de komende dagen 777 liedjes voor Limburg. Luisteraars kunnen verzoekjes aanvragen via de gratis NPO Radio 2 app.

Giro 777

Nationaal Rampenfonds stelt ‘giro 777’ open voor hulp overstromingsramp Limburg. Deze rekening is opgesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Meer informatie: www.giro777.nl

Foto: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie