Programma

Zoon John Bonham speelt drumsolo-duet met overleden vader

  1. Nieuwschevron right
  2. Zoon John Bonham speelt drumsolo-duet met overleden vader

John Bonham zou vandaag 73 jaar zijn geworden. Ter ere van zijn verjaardag blikken we terug op dit speciale optreden van zijn zoon die 'samen' met hem een drumsolo speelt.

John Bonham drumt van 1968 tot zijn dood in 1980 bij Engelse rockband Led Zeppelin. Rolling Stone-lezers kiezen hem in 2011 als beste drummer aller tijden en ook Modern Drummer kroont hem tot beste drummer ooit. Maar hij staat niet alleen bekend om zijn drumkunsten. De band kroont hem 'The Beast', omdat hij onder andere vliegtuigen bestuurt zonder een brevet te bezitten en zijn motor door hotelgangen rijdt voor de lol. Bonham sterft in 1980 in zijn slaap, doordat hij stikte in zijn eigen braaksel. Hij laat onder andere een zoon achter, Jason Bonham, die het drumstokje van zijn vader overneemt.

Drumsolo-duet

Jason brengt in 2009 bij Guitar Center's 21st Annual Drum-Off een eerbetoon aan zijn overleden vader. Hij speelt een drumsolo-duet met de opname van een Moby Dick-solo die zijn vader ooit speelde. Afwisselend spelen zijn vader en hij stukken van de solo en afsluitend speelt Jason samen met de opname. In 2013 gaf hij ook aan eens met zijn vader te willen drummen via een hologram.

Bekijk het optreden hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Led Zeppelin in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Led Zeppelin acht keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Stairway To Heaven op plek vijf. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Heb je dit artikel al gelezen over Dazed And Confused van Led Zeppelin?

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie