Programma

Waarom gaat je panty niet stuk als je valt maar je knie wel?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom gaat je panty niet stuk als je valt maar je knie wel?

Luisteraar Renate vraagt zich af hoe het kan dat haar panty niet scheurt wanneer ze valt, maar haar knie wel volledig open ligt. Bureau de Wilt gaat op zoek naar het antwoord.

Emmely is als ervaringsdeskundige van dit probleem ook érg benieuwd naar het antwoord. Ze vertelt dat ze tijdens het RadioRing Gala viel en op Stefan Stasse belandde. Haar panty bleef intact, maar haar scheenbeen des te minder. Een enorme snee is het gevolg. Om dit raadsel op te lossen, schakelt ze de hulp van panty-maker Bianca Verschuren in.

Die legt uit dat het komt door de sterkte van het materiaal waarvan panty's worden gemaakt. "Deze is sterker dan de huid. Als je valt, blijft de panty dus intact en je huid niet. De huid is namelijk een stuk kwetsbaarder. Als er bij wijze van spreken iets over de huid schuurt, beschadigt deze, terwijl een panty of broek heel blijft." Daarnaast beweegt de panty mee tijdens een val en de huid niet.

Struikelproef

Een panty wordt niet getest op een soort 'struikelproef', maar wel op sterkte en rekbaarheid. Door de jaren heen zijn panty's beter en sterker geworden. Dat komt onder andere door de toevoeging van lycra. "Lycra wordt ontsponnen door polyamide, een heel sterke vezel. Daarom kun je dus een hele dunne panty dragen, want de sterke vezel houdt hem intact."

Benieuwd naar het hele interview? Beluister het hieronder:

Waarom gaat je panty niet kapot als je valt, maar je knie wel?

Bureau De Wilt

Bureau De Wilt met Emmely de Wilt hoor je iedere zondag tussen 12:00 en 14:00 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie