Programma

Status Quo-drummer stopt na 12 jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Status Quo-drummer stopt na 12 jaar

Matt Letley, de 51-jarige drummer van Status Quo, speelt aanstaande woensdag voor de laatste keer met zijn band. De drummer stopt na twaalf jaar bij Status Quo.

Aanstaande woensdag 19 december speelt Status Quo in de Londense O2 Arena. Het optreden zal de laatste met de band zijn voor de drummer Matt Letley. De drummer zit al twaalf jaar bij de Engelse rockband.

Reünietour zonder Letley

“Het is een fantastische reis van 12 jaar geweest. Maar de tijd is rijp om door te gaan. Het is tijd om Quo te verlaten en iets nieuws te gaan doen,” aldus de drummer. Kort geleden maakte de band bekend een reünietour te doen zonder Letley. Voor de tour in 2013 speelt Status Quo in de originele bezetting met drummer John Coghlan. “Mijn besluit heeft echter niets te maken met de aankomende reünietour. Sterker nog, ik wens ze alle succes in de wereld,” laat Letley weten op de website van Status Quo.

Status Quo

Status Quo scoort in de jaren ’70 stampende rockhits als ‘Down Down’, ‘Roll Over Lay Down’ en 'Whatever You Want'. In 1986 scoort Status Quo een hit met het door Nederlandse producersduo Bolland & Bolland geschreven 'In The Army'. Afgelopen 21 november speelde Status Quo nog een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Bekijk hieronder Status Quo - Down Down live @ Montreux Jazz Festival in 2009 met drummer Matt Letley.

Ster advertentie
Ster advertentie