Programma

Welke evenementen kunnen er nu wel of niet doorgaan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Welke evenementen kunnen er nu wel of niet doorgaan?

Wederom een domper voor de evenementenbranche: festivals na 13 augustus mogen plaatsvinden, maar dan wel onder strenge voorwaarden. Wat mag er wel en wat niet? Politiek verslaggever Thomas van Groningen legt uit.

Klap na klap wordt uitgedeeld. Eerder werd al bekendgemaakt dat er geen meerdaagse evenementen georganiseerd mogen worden tot 1 september. Nu zijn er ook strenge maatregelen voor eendaagse evenementen. Wat houden die voorwaarden in? Van Groningen vertelt: "Het moet echt een openlucht feest zijn. Er mag wel een tent zijn, maar die moet aan alle kanten open zijn. Ook moet iedereen getest, gevaccineerd of hersteld zijn van corona. Dat hadden we al bij festivals, maar dat is nu nog strenger. En dan nog het maximum aantal bezoekers van 750; kan je het nog een festival noemen?".

Belangrijke kanttekening

Omdat de organisatoren van festivals per se wilden weten welke maatregelen voor hun evenement zouden gelden, heeft het kabinet gekeken naar wat er nu op dit moment mogelijk is. "Daar zit een belangrijke kanttekening aan", aldus Van Groningen. "Als blijkt dat het de komende weken ineens heel goed gaat met corona in Nederland, kan het alsnog zijn dat op de persconferentie op 13 augustus blijkt dat er toch meer mensen naar zo'n festival kunnen." Of dit goede nieuws op tijd komt voor festivals, is maar de vraag.

Waarom heeft het kabinet zo'n streng besluit genomen? Luister hieronder het hele fragment terug:

Welke evenementen kunnen nu wél en welke kunnen nu niét doorgaan?

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie