Programma

Justin Timberlake schreef ‘Cry Me A River’ in 2 uur

  1. Nieuwschevron right
  2. Justin Timberlake schreef ‘Cry Me A River’ in 2 uur

Justin Timberlake startte zijn carrière in de Amerikaanse boyband *NSYNC, maar wilde meer dan dat. Op 5 november 2002 bracht hij zijn debuutalbum Justified uit. Hiermee brak hij officieel los van de groep.

In een interview vertelt hij hoe fantastisch het was om het album te maken. “Het was geweldig dat alles vanzelf op zijn plek viel tijdens het maken van dit album. Een nadeel? Is er niet. Misschien alleen dat er een einde kwam aan het opnemen, omdat we al teveel nummers hadden."

Van Pop naar R&B

Timberlake schreef Justified in een zes weken durende pauze van *NSYNC. Waar hij gewend was om popmuziek te maken, gooide hij het solo over een hele andere boeg. Timberlake koos voor R&B. En dat pastte goed bij hem. Met zijn muziek behaalde hij meer succes dan de andere ex-leden van de band.


Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

‘Cry Me A River’

Zijn enorme hit 'Cry Me A River' schreef hij misschien wel in een recordtijd. Justin zette het nummer binnen 2 uur op papier. Het zou gaan over de break-up met zijn toenmalige vriendin Britney Spears. Het bleef echter bij geruchten, want de zanger wilde er niks over zeggen.

Tot Justin in 2018 eindelijk de verlossende bevestiging gaf in zijn boek Handsight. “Ik was niet van plan om ‘Cry Me A River’ te schrijven, maar deed dit uiteindelijk in twee uur. Mijn gevoelens waren op dat moment zo sterk dat ik het wel op moest schrijven. Ik vertaalde het naar een nummer waar mensen naar kunnen luisteren en zich, hopelijk, ook in kunnen vinden. Ik werd gehoord en mensen begrepen allemaal, omdat iedereen dit heeft meegemaakt. Ik heb hiervan geleerd dat ik gevoelens en ideeën moet laten worden wat ze willen zijn.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie