Programma

Nacht van de Vluchteling

  1. Nieuwschevron right
  2. Nacht van de Vluchteling

Ook dit jaar doet Radio 2 in de nacht van 29 op 30 mei verslag van de 'Nacht van de Vluchteling'.

Lopen voor slachtoffers

In het holst van de nacht lopen meer dan duizend deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag. Op donderdag 29 mei wordt om 24:00 uur het startschot aan de Erasmusbrug gegeven, en op vrijdagochtend 30 mei wacht de deelnemers een warm welkom in het Humanity House in Den Haag. Het doel van deze wandeltocht is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen en aandacht te genereren voor noodhulp aan de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië.

Sanne Wallis de Vriesmoedigt wandelaars aan

Tijdens de Nacht van de Vluchteling doet Sanne Wallis de Vries live verslag van de sponsorloop met een team van De Staat van Stasse en Van Steeg tot 1. Vanuit een eigen rijdende bar zal Sanne de wandelaars aanmoedigen, toespreken en een hart onder de riem spreken. En zo nodig, een lift geven.

Stefan, Jeroen, Carine en Henk

De Nacht van de Vluchteling zal vanaf donderdagavond 20.00 uur tot vrijdagochtend vanuit Hilversum worden gepresenteerd door Stefan Stasse, Jeroen Kijk in de Vegte en Carine Lacor (KRO Hemelbestormers). EO presentator Henk van Steeg voegt zich tussen de lopers voor een goed gesprek.

Sander de Heer liep vorig jaar mee

In 2013 deed Sander de Heer nog mee met de Nacht van de Vluchteling. Hij liep samen met de andere lopers toen ruim 153.000 euro bij elkaar voor Stichting Vluchteling! Bekijk hoe zwaar Sander het na afloop had en beluister fragmenten van toen terug.

Beluister hierboven de aanloop naar De Nacht van de Vluchteling.

Ster advertentie
Ster advertentie