Programma

Youri legt alle treinverbindingen plat

  1. Nieuwschevron right
  2. Youri legt alle treinverbindingen plat

Treinreiziger Youri vertelt in De Staat van Stasse dat hij voor flink wat ophef heeft gezorgd. Hij vergat zijn tas en die zag er verdacht uit. Gelukkig heeft hij een hele lieve moeder.

Station Hilversum

Een van de grootste angsten van het reizen met de trein, is het vergeten van je tas. Bart Arens belt in De Staat van Stasse met Youri en zijn moeder. Youri vergeet maandag zijn tas vol natuurkundeboeken op station Hilversum. "Ik ben zo snel mogelijk in de eerstvolgende trein terug naar Hilversum gestapt", vertelt hij. Het verhaal neemt een bijzondere wending, wanneer hij merkt dat de treinen niet meer rijden.

Bommelding

Reizigers zijn extra waakzaam als het gaat om 'verdachte pakketjes'. Youri zijn tas ziet er schijnbaar verdacht genoeg uit dat het hele station wordt afgezet. Treinen rijden niet meer en iedereen heeft te maken met een fikse vertraging. "Ik stelde me al voor dat de Explosieve Opruimingsdienst mijn tas ter ontploffing zou brengen."

Quote

Ze hadden 'm nog net niet opgeblazen!

Moeder van Youri

Moeder to the rescue

Youri kan nog maar één ding doen. Hij belt zijn moeder die op dat moment aan het werk is in Hilversum. Ze denkt dat het allemaal wel mee zal vallen. Niets is minder waar. "Dat station staat helemaal vol met mensen." Alles wordt intussen met afzetlinten afgezet en ze wordt niet doorgelaten. "Ik riep: 'Een witte fietstas!' en ik mocht door het rode lint. Ze hadden 'm nog net niet opgeblazen", grapt ze.

"Ik wist niet dat het zo erg was!"

Hoewel veel reizigers niet zo blij zijn, loopt het verhaal met een sisser af. "Ik voel me nu nog schuldig. Ik wist niet dat het zo erg was!" Youri biedt daarom zijn excuses aan de gehele staat: "Beste mensen in Nederland, als iemand vanochtend te laat op zijn werk is gekomen, laat het me weten. Ik stuur je een kaartje."

Luister hier het hele verhaal van Youri en zijn moeder terug:

De Staat van Stasse
Ma t/m do 20.00 - 22.00 uur
DJ: Bart Arens

Ster advertentie
Ster advertentie