Programma

Gitaristen brein anders

  1. Nieuwschevron right
  2. Gitaristen brein anders

Onderzoek heeft uitgewezen dat de hersenen van gitaristen anders werken dan die van 'normale' mensen, ze kunnen namelijk elkaars gedachten lezen.

Gedachten lezen

Bij een onderzoek in Berlijn scande ze de hersenen van twaalf paar gitaristen terwijl ze hetzelfde stuk muziek speelden. Wat bleek? De hersenen van deze gitaristen synchroniseerden met elkaar, niet alleen tijdens, maar ook vlak voor ze begonnen met spelen. Oftewel, ze kunnen beter elkaars gedachten lezen dan bijvoorbeeld bladmuziek.

Chemie

De chemie tussen de verschillende bandleden is dus van wezenlijk belang om goede muziek te kunnen maken. Volgens de onderzoekers is dit ook een verklaring voor het feit dat veel broers en zussen bij elkaar in één band spelen. Die band is dan al gedeeltelijk aanwezig.

Kijken is leren

Gitaarspelen is intuïtief. Anders dan andere muzikanten leren echte goede gitaristen vaak beter door naar iemand te kijken, dan door een stuk te leren spelen aan de hand van bladmuziek. Een soort spirituele band tussen alle gitaristen in deze wereld dus.

Ster advertentie
Ster advertentie