Programma

Joe Bonamassa eert Clapton, Beck en Page

  1. Nieuwschevron right
  2. Joe Bonamassa eert Clapton, Beck en Page

Gitaarheld eert gitaarhelden op North Sea Jazz.

De artiest:

Joe Bonamassa

Het tijdstip:

Zondag 10 juli 20:00 @ Nile

Bekend van:

Joe Bonamassa (1977) weet niet van ophouden: wanneer hij niet on the road is neemt hij wel een album op. Jan-Willem Roodbeen draaide met liefde zijn 'I'll Take Care Of You', een duet met zangeres Beth Hart. In 2015 stond zijn 'Dust Bowl' op #1094 in de Top 2000.

De sfeer is:

Aandachtig. Dit is luisteren, niet dansen en niet praten. De gitaarspelers in het publiek spot je snel: bij de weergaloze riffs van Joe Bonamassa kromt de rug, wiegen de hoofden en krullen de vingertoppen stilletjes mee. Bonamassa wisselt van gitaar en neemt je mee naar het verleden, want op North Sea Jazz 2016 eert hij zijn levenslange gitaarhelden Jeff Beck, Eric Clapton en Jimmy Page.

Het beste moment:

De bluesrock spat er tijdens 'She Walks Like A Bearded Rainbow' vanaf. De niet heel spraakzame Bonamassa krijgt een rode gitaar aangereikt en vertelt hoe hij dat lied 30 jaar geleden op een door zij pa meegebrachte VHS-band van Cream ontdekte. Hij begreep het lied als nuchter jochie alleen niet...

Het citaat:

Quote

I still don't know what the fuck that song is about

Joe Bonamassa

Hét nummer:

Bij 'Black Winter / Django' is het even stil achter Bonamassa en vliegen de vingers zo snel over de gitaarhals dat het bijna niet te volgen is. Of je het lied nu kent of niet, "wat kan die man ongelooflijk goed gitaar spelen" is wat je hoort.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Nee, geen hits of 'crowd pleasers' tijdens dit concert maar een muzikale kijk in het verleden van Joe Bonamassa zelf. Je voelt tot op het bot dat hij deze nummers jarenlang keer op keer hoorde en heeft gespeeld. Al die uren. Van 'Little Girl' tot 'Motherless Child': hij is compleet in zijn element tijdens deze muzikale autobiografie.

Foto's: Bullet-Ray

Bekijk het interview met Bonamassa door leo Blokhuis.

Kijk en lees hier meer over North Sea Jazz.

Ster advertentie
Ster advertentie