Programma
EO

Goldkimono geeft Tekstuele Voorlichting bij Topsong Lost Inside My Head

foto: Live Nation
  1. Nieuwschevron right
  2. Goldkimono geeft Tekstuele Voorlichting bij Topsong Lost Inside My Head

Deze week ontleedt Martine ten Klooster in Tekstuele Voorlichting samen met Martijn Konijnenburg, beter bekend als Tienus of natuurlijk Goldkimono, zijn zomerse Topsong Lost Inside My Head.

"Bij zomerse liedjes gaat het eigenlijk helemaal niet zo heel vaak over de inhoud", merkt Martine op. Die luister je lekker weg met een cocktail in je hand. Toch duikt ze samen met Tienus in de betekenis achter de lyrics.

Eigen wereld

"Het liedje zegt het eigenlijk al; het gaat over jezelf een beetje verliezen je eigen space. En dat kan ik als creatieveling redelijk hard beamen, dat gevoel", vertelt ze zanger.

In het nummer omschrijft Tienus het als: "Ain't nothing wrong with feeling blessed." "Als ik op die wolk zit, op die wave zit van mijn eigen dingen - en dat heb ik ook heel vaak als ik ging reizen en schrijven en gewoon in mijn muziek-mind zat - dan voel je je gewoon super blessed. En daar is op zich helemaal niks mis mee." Sterker nog, het heeft volgens de zanger een hoop voordelen. "De plus-kant daarvan is dat je je gewoon heerlijk in je eigen zone kunt afdrijven en daar ook veel inspiratie kan vinden, je werk kunt doen en in je eigen bubbel kunt zitten."

"Maar de valkuil daarvan is - en dat is de volgende zin: "I flew a little off the map" - dat je gewoon een beetje uit de bocht vliegt en te ver doordraaft down the rabbit hole en de rest van de wereld een beetje uit het oog verliest." En dat heeft niet alleen gevolgen voor Goldkimono zelf, maar ook voor zijn omgeving. "De negatieve kant ervan is dat je voor de mensen om je heen soms moeilijk bereikbaar bent, dat je minder snel reageert op dingen en niet ging niet altijd even attent bent of er bent voor mensen."

Balans

In Lost Inside My Head probeert de artiest daar een balans in te vinden. In het nummer hoor je de zanger zich dan ook meermaals verontschuldigen voor zijn gedrag. "Dat is ook wel weer mooi gelaagd eraan, dat er eigenlijk toch wel weer een diepere bodem in zit die je misschien aan de oppervlakte niet eens zo snel hoort. Maar als je het ontleedt, dan is die er daadwerkelijk. Het liedje voelt als een knipoog aan, maar het heeft ook wel een serieuzere kant. En dat contrast vind ik gewoon tof."

Goldkimono ontleedt zomerse Topsong!

Video niet beschikbaar

Martine In De Middag

Martine ten Klooster hoor je elke zondagmiddag met het muziekprogramma Martine In De Middag van 16.00 tot 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie