Programma

'Kiss From A Rose'

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Kiss From A Rose'

De grootste hit van Seal 'Kiss From A Rose' was bijna in de prullenbak beland. Gelukkig liep dat uiteindelijk helemaal anders af.

De prullenbak in

Als Seal het nummer heeft geschreven, is hij er helemaal niet blij mee en wil er verder ook niks mee doen. Zijn producer is het daar echter niet mee eens en haalt de zanger een aantal jaar later over om het toch uit te brengen. In 1994 komt het terecht op zijn tweede album Seal II. In eerste instantie krijgt hij gelijk: het nummer wordt niet opgepikt.

Batman Forever

Op een dag wordt Seal gebeld door de maker van de film Batman Forever Joel Schumacher. Hij wil 'Kiss From A Rose' graag gebruiken voor een liefdesscène tussen Dr. Chase Meridian en Bruce Wayne, gespeeld door Nicole Kidman en Val Kilmer. Schumacher besluit het nummer niet te gebruiken voor de scène. Toch komt het onder de aftiteling van de film terecht. 'Kiss From A Rose' wordt een enorme hit. "Als het nummer niet onder de aftiteling had gestaan, was het nooit wat geworden", aldus Seal.

Videoclip

De nieuwe versie van 'Kiss From A Rose' verdient ook een nieuwe videoclip. Gemaakt door niemand minder dan Joel Schumacher zelf. In de videoclip komen vooral beelden uit de film terug. Voor de eerste versie van het nummer was ook al een clip gemaakt, alleen wel een stuk minder spectaculair dan de Batman-versie.

Ster advertentie
Ster advertentie