Programma

Roué Verveer wilde vroeger geen stand-up comedian worden

  1. Nieuwschevron right
  2. Roué Verveer wilde vroeger geen stand-up comedian worden

In een nieuwe aflevering van podcast Staverman Stand-Up spreekt Gijs met Roué Verveer. Samen hebben ze het over racisme, het verschil tussen mannen en vrouwen en over niet weten wat je later wil worden.

Roué laat een ontroerend stuk horen van comedian Dave Chappelle over George Floyd. “Meestal komen dit soort stukken van een comedian nóg harder aan. Je kent hem namelijk als de grappenmaker en wat hij hier deed, kwam recht uit zijn hart. Hij moest dit even kwijt en comedians kunnen dat dan nóg mooier en aangrijpender vertellen", vertelt Roué.

Langzame start

“Toen ik mijn vwo-diploma had gehaald in Suriname ben ik samen met mijn vriendin naar Nederland verhuisd. Zij ging daar studeren en ik kwam mee om haar te supporten. Terug in Suriname werkte ik bij de directie van het bedrijf van mijn schoonmoeder", vertelt Roué. Op zijn 25e wist hij namelijk nog steeds niet wat hij wilde worden. "Ik vond het altijd al leuk om naar stand-up comedians te kijken, maar er was geen haar op mijn hoofd die erover dacht om er zelf één te worden."

Benieuwd naar hoe Roué toch stand-up comedian werd en de rest van gesprek tussen hem en Gijs? Beluister de hele aflevering hieronder.

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere vrijdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app en via jouw favoriete podcastplatform. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie