Programma

Wordt Will Smith de nieuwe geest uit Aladdin?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wordt Will Smith de nieuwe geest uit Aladdin?

Van West-Philadelphia naar Bel-Air en nu naar Perzië! Acteur en rapper Will Smith wordt mogelijk de stem van de Geest in de remake van de Disney-klassieker Aladdin.

Opvolger Robin Williams

Alweer een kwart eeuw geleden was de Disney-tekenfilm Aladdin in de bioscopen te zien, één van de grote kaskrakers uit 1992. Na de recente succesvolle liveactionremakes van de avondvullende tekenfilmsprookjes Assepoester, The Jungle Book en Belle En Het Beest krijgt ook de Disney-versie van Aladdin een eigentijdse verfilming. Will Smith zou in gesprek zijn om de rol van de Geest op zich te nemen, waarmee hij het stokje overneemt van komiek Robin Williams.

Leeuwen en olifanten

Will Smith, die ten tijde van de originele Aladdin-tekenfilm nog schitterde in de televisieserie The Fesh Prince Of Bel-Air, zat eerder al met Disney om de tafel voor een rol in Tim Burtons verfilming van de Disney-classic Dumbo, maar die gesprekken standden vroegtijdig. Hopelijk heeft regisseur Guy Ritchie meer succes om Smith over te halen voor zijn bewerking van Aladdin. Ook komt er nog een nieuwe verfilming aan van The Lion King, waarin Donald Glover de stem van Simba inspreekt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aladdin is Chinees

Al dertig jaar voor dat Aladdin in 1992 een bioscoophit was voor Disney verscheen er in Italië een stripverhaal waarin Donald Duck en zijn oom Dagobert de jonge Aladdin ontmoeten. Verder is er geen enkele connectie tussen de twee. Het sprookje werd rond 1710 opgetekend door de Franse archeloog Antoine Galland, voor de eerste Europese vertaling van de vertellingen uit Duizend-En-Een Nacht. Hierin speelde het verhaal zich niet af in een Arabisch land, maar in China.

Ster advertentie
Ster advertentie