Programma

Koffie maken als een barista

  1. Nieuwschevron right
  2. Koffie maken als een barista

Paul belt met de beste barista van de wereld: Rob Clarijs. Hij verklapt in Rabbering Laat het geheim hoe jij thuis de lekkerste koffie kunt maken.

Rob is toevallig in het barista-vak gerold. Hij krijgt interesse in koffie en begint zich steeds meer te verdiepen in de verschillende onderdelen. "Ik doe eigenlijk meer dan een gemiddelde barista. Ik ben een tijdje koffiebrander geweest. Ook ben ik altijd bezig met de scheikundige kant van koffie en ik probeer nooit te stoppen met leren", aldus Rob. Zo heeft hij al veel geleerd op verschillende vlakken van het koffie maken: "Op een gegeven moment ga je richting koffieplantages en leer je daar weer over nieuwe informatie, en dan ga je je weer focussen op de melk, techniek van de molen of de machine." Zelf denkt Rob dat dit ook heeft bijgedragen aan het winnen van de naam 'beste barista van de wereld'.

Het geheim

Rob verklapt dat het belangrijkste is om erachter te komen wat jouw specifieke smaak is in koffie. Rob geeft een aantal essentiële tips om jouw smaak te kunnen vinden. Luister hieronder naar de tips en geniet van de koffie!

Rabbering Laat

Je hoort Rabbering Laat maandag tot en met donderdag tussen 22:00 en 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie