Programma

Demo van 17-jarige Amy Winehouse opgedoken

  1. Nieuwschevron right
  2. Demo van 17-jarige Amy Winehouse opgedoken

Een producer die rond de eeuwwisseling met Amy Winehouse werkte, heeft een demo van de zangeres vrijgegeven van toen ze pas zeventien was.

De stem was er al

Op de demo-opname van het onbekende nummer 'My Own Way' horen we een nog piepjonge Amy Winehouse, maar dat doorleefde stemgeluid waarmee ze een aantal jaar later doorbrak was als puber al aanwezig. Producer Gil Cang had de demo nog in zijn bezit en vond 'm zó goed dat hij het graag met de wereld wilde delen. Cang schreef het nummer samen met Winehouse en trompettist James McMillan, die ook te horen is op platen van Sade, Kelly Clarkson, Ronan Keating, Beverly Knight en S Club 7.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste der Mohikanen?

'My Own Way' klinkt als een fraaie combinatie van neo-soul en jaren '90-R&B. Zeker niet het beste werk van Amy Winehouse, maar het smaakt wél naar meer. Heel veel meer is er helaas niet, zeker niet nadat David Joseph, de directeur van platenfirma van Universal Music, in 2011 al haar demo's vernietigd heeft. Hij wilde namelijk niet dat er verzamelalbums van de zangeres verschenen met ondermaats materiaal. Dit na de wisselende reacties op Lioness: Hidden Treasures, een postuum verschenen verzamel-cd.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie