Programma

Stefan herenigt luisteraar Sima na negentien jaar met haar basisschooljuf

  1. Nieuwschevron right
  2. Stefan herenigt luisteraar Sima na negentien jaar met haar basisschooljuf

Stefan belde deze week met luisteraar Sima. Ze schreef in groep 7 een gedicht dat haar deed denken aan haar basisschooljuf. De twee worden herenigd in De Staat van Stasse.

Sima zit in groep 7 van de lagere school als ze meedoet aan een gedichtenwedstrijd. "Ik kreeg als opdracht om mijn droomschool te beschrijven", vertelt ze. Sima stuurt het gedicht in en wint de eerste prijs, maar dat was haar nooit gelukt zonder Juf Lammie. "Nadat ik de wedstrijd had gewonnen, bleef juf Lammie mij ook motiveren om gedichten te blijven schrijven en kreeg ik een schriftje van haar voor mijn gedichten."

Herenigd

Zo'n 19 jaar later belt Sima naar De Staat van Stasse om haar gedicht van toen voor te lezen tijdens de Poëzieweek. Hierin benoemt ze ook juf Lammie, die haar zo gemotiveerd heeft in die tijd. Een mooie aanleiding voor Stefan om alle hulptroepen in te schakelen en Sima's juf als verrassing op te sporen. Nog geen uur later hangen ze samen aan de lijn en zijn de twee herenigd. Luister hieronder naar het hartverwarmende gesprek.

De Staat van Stasse

Je hoort De Staat van Stasse iedere maandag tot en met donderdag tussen 20.00 en 22.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie