Programma

Albert Heijn maakt flinke misser met kledingmatenapp

  1. Nieuwschevron right
  2. Albert Heijn maakt flinke misser met kledingmatenapp

Medewerkers van de Albert Heijn in Nijmegen moesten in hun ondergoed op de foto om hun kledingmaat te bepalen. Dit was onderdeel van een pilot die faliekant mislukt is.

De pilot blijft niet onopgemerkt en zorgt voor veel commotie. Jan-Willem wilt weten hoe dit zit en belt tijdens Jan-Willem Start Op! met Albert Heijn-woordvoerder Ronald van der Aart.

Spijt van de beslissing

Inmiddels is Albert Heijn met de test gestopt. "Dit hadden we nooit zo moeten vragen en dat spijt ons ook naar de medewerkers toe", geeft Ronald van der Aart toe. Ze hadden de pilot gestart om 100.000 medewerkers heel snel en foutloos hun maten te laten doorgeven voor het nieuwe kledingpakket. De foto's van de werknemers werden door een app gehaald die vervolgens hun exacte kledingmaat uitrekent.

Wat gebeurt er nu met de foto's?

Een aantal medewerkers hebben al foto's gemaakt, omdat ze dachten anders geen nieuwe bedrijfskleding te krijgen. Wat er met de foto's gaat gebeuren? "We gaan natuurlijk zorgen dat die foto's verdwijnen, dat ze niet gebruikt worden", vertelt Ronald van der Aart.

​Wil je weten waarom Albert Heijn voor deze nieuwe manier heeft gekozen? Beluister dan hieronder het hele gesprek:

Proef uit de kleren voor nieuwe bedrijfskleding Albert Heijn 'faliekant mislukt'

Jan-Willem Start Op!

Jan-Willem Start Op! hoor je iedere werkdag tussen 6:00 en 9:00 uur.

Foto omslag: Franklin Heijnen

Ster advertentie
Ster advertentie