Programma
BNNVARA

Paul Elstak gaat niet met Joost Klein mee naar het Songfestival

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul Elstak gaat niet met Joost Klein mee naar het Songfestival

Wie de Songfestival-inzending van Joost Klein heeft gehoord, herkende het ongetwijfeld: in het liedje is werk van Paul Elstak te horen! In Jan-Willem Start Op! vertelt Paul over de samenwerking.

"Ik kende Joost al een tijdje en we zouden samen een track gaan maken, dat was ook de bedoeling. Maar toen stuurde hij een stukje muziek op van: 'Joh, ik ben bezig met een nummer, ik wil meedoen aan het Songfestival, wil jij je sausje eroverheen gooien?'", vertelt Paul. Dit was nog ver voor Joost Klein uitgekozen werd als dé Songfestival kandidaat van dit jaar. "Ik had nooit verwacht dat dit er doorheen zou komen", vertelt de dj.

'Heeft iets aparts'

De kansen voor Joost schat Paul goed in. "Het is een nummer uit de persoon, dat werkt goed op het Songfestival. En het nummer heeft ook iets aparts, er hebben meer aparte nummers gewonnen afgelopen jaren", legt hij uit.

Niet mee naar Zweden

Ondanks Pauls bijdrage aan het Songfestival-nummer, zal hij niet meegaan naar Zweden. "Hij heeft me wel gevraagd, maar ik kan niet, ik moet zelf draaien", vertelt Paul. Heel rauwig is hij er niet om. "Op zich zag ik mezelf ook niet zitten op een krukje, met een vlaggetje te zwaaien. Het is niet anders."

Luister het gesprek hieronder terug:

Paul Elstak kan niet bij Songfestival zijn om z'n bijdrage aan Europapa live te zien

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie