Programma

Hoe ver kun je schrijven met een balpen?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe ver kun je schrijven met een balpen?

Hoe ver kun je schrijven met een balpen? Hoe kan het dat we van sommige geluiden en handelingen kippenvel krijgen? Dat en meer in het Bureau Kijk in de Vegte-weekoverzicht!

Hoe komt het dat je van sommige geluiden en handelingen kippenvel krijgt

Iedereen krijgt wel eens kippenvel door dat ene mooie verhaal of dat irritante geluid. Maar waar komt deze automatische reactie van ons lichaam nou vandaan? Heeft het ook een functie? Dermatoloog en kippenvel-expert Marjolein Leenarts geeft antwoord.

Waarom zijn geluidswanden vaak van glas gemaakt, want daardoor schijnt de reflectie van de zon soms in je gezicht

Glazen geluidswanden houden het geluid wel tegen maar reflecteren vaak de zon in je ogen. Waarom zijn deze dan van glas gemaakt? Johan Budgen, senior ontwerper bij IPV Delft legt uit hoe het zit.

Hoe ver kun je schrijven met een balpen

Als je met een balpen over de grond schrijft terwijl je rijdt, hoe ver kun je dan komen totdat de vulling leeg is? Het antwoord kan gegeven worden in A4’tjes en kilometers. Peter Dutman van Penpoint legt uit hoe het zit.

Waarom komt er water vrij als je runderreepjes bakt

Als we runderreepjes bakken in de pan komt er vaak veel water vrij. Klopt het dat er extra water in vlees wordt gespoten? Waarom gebeurt dat dan? Wat is de functie van extra water in je vlees? Is er een manier om dit te ontwijken? Voedseltechnoloog IJsbrand Velzeboer geeft antwoord op onze vragen.

Waar halen voetbalcommentatoren toch al die feitjes vandaan

Voetbalcommentatoren vertellen altijd grote verhalen met allemaal interessante voetbalfeitjes. Maar waar worden deze feitjes precies vandaan gehaald? NOS Langs de Lijn commentator Arman Avsaroglu legt het uit.

Bureau Kijk in de Vegte

Luister naar Bureau Kijk in te Vegte elke zondag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie