Programma

Bart wint daguitdaging

  1. Nieuwschevron right
  2. Bart wint daguitdaging

Kook een verspillingsloos vegetarisch diner met lokale producten en kliekjes. Dat is de uitdaging voor de dj's vandaag. Wie is de zuinigste foodie?

Bart Arens heeft zijn talenten als kok optimaal laten gelden. Hij werd door de jury dan ook als winnaar van donderdag uitgeroepen.

Bart gaat voor veganistisch

Ook Bart deed weer zijn best om op een originele manier de daguitdaging te winnen. Hij heeft vega bloggers Groene Meisjes Jamie en Merel gevraagd om hem te helpen. De dames eten veganistisch en Bart voor deze keer dus ook. We zijn benieuwd naar wat hij heeft gekookt.

Bart en de Groene Meisjes

Van Bart Arens wisten we al dat het een echte kokkerel is, Gijs is op dieet dus let ook al op wat 'ie eet, maar wat doen de anderen? De heuse carnivoren en ik-kan-slechts-een-eitje-bakkers zullen het zwaar krijgen.

Jasper trekt zijn koelkast open

Jasper is de eerste die met de uitdaging aan de slag gaat. Hij trekt zijn koelkast open om te kijken wat hij nog heeft liggen en ging op stap om boodschappen te doen.

Jasper kookt

En klaar is Jasper. Vanavond staat er een heerlijke courgetteschotel bij hem op tafel.

Maar wat is dit nu? Japer eet gewoon op Het Groene Station. We hopen dat er toch iemand is die vanavond van Jaspers kookkunsten heeft genoten.

Gijs eet gezond

Ook Gijs heeft de daguitdaging volbracht, maar zijn dat nu chocoladekoekjes? Dat het vegetarisch is, is in ieder geval zeker.

Koekjes van Gijs

Gijs ontpopte zich als een ware topkok en laat ons zien hoe hij vegetarische burgers maakt. Mogen we mee eten?

Jan-Willem eet vegetarisch

Ook Jan-Willem heeft zijn best gedaan. Op het menu stond vegetarische lasagne met daarin eitjes van zijn eigen kip. Heel groen dus, maar helaas heeft hij dit niet zelf gekookt. Toch ziet het er heerlijk uit.

Jan-Willem kookt

Wouter eet bij zijn moeder

Jan-Willem is niet de enige die het koken aan iemand anders overliet. Ook Wouter zet de pannen niet zelf op het vuur, maar zijn moeder kan gelukkig heel goed koken.

Wie is de groenste

In de week van 5 tot en met 9 oktober gaan Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen de strijd met elkaar aan om erachter te komen wie de groenste dj is.

Jij een beetje groener

Wil je ook een week (of korter, of langer...) groener leven? Je kunt de dj's helpen om meer te besparen door de NPO Groen app te downloaden en één of meer van de laagdrempelige uitdagingen aan te gaan.

DOWNLOAD HIER DE NPO GROEN APP EN DOE MEE!

Het Groene Station
5 t/m 9 oktober
Stationshal van treinstation Utrecht CS
Download de NPO Groen app voor iPhone & Android

Ster advertentie
Ster advertentie