Programma

Dave Grohl en dochter brengen samen een nummer uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Dave Grohl en dochter brengen samen een nummer uit

Dave Grohl en zijn dochter Violet hebben hun eerste samenwerking opgenomen: Nausea.

Het nummer is origineel van de Amerikaanse punkband X, maar Dave en Violet hebben het in een nieuw jasje gestoken speciaal voor de documentaire What Drives Us.

Grootmoeder van Grohl

Het feit dat Dave juist dit nummer van X wilde coveren is geen verrassing. Hij kreeg namelijk na zijn wereldtournee met Nirvana in 1992 een brief van zijn grootmoeder dat hij misschien verwant is aan X-drummer D.J. Bonebrake. “Ik vond het een beetje vreemd dat mijn 83-jarige grootmoeder enige aandacht zou schenken aan de tour van X, maar bij nader inzien merkte ik dat ze de naam van een van de bandleden in het artikel had omcirkeld, D.J. Bonebrake, en ik realiseerde mij al snel waarom dit artikel haar aandacht had getrokken", aldus Grohl. Bonebrake was namelijk de meisjesnaam van de grootmoeder van Grohl.

Ontmoeting

Uiteindelijk ontmoeten Grohl en Bonebrake elkaar. "Toen hij door de deur kwam, stonden we allemaal op en begroetten hem hartelijk als een lang verloren familielid, waarbij we elk kenmerk inspecteerden, wanhopig op zoek naar het kenmerkende voorhoofd of de kin van de familie, dat door de eeuwen heen was doorgegeven", vertelt de frontman. "Er volgden lange discussies met verre familieleden en onze historische stamboom, en tegen het einde van de avond gingen we uit elkaar en voelden we ons wat meer met elkaar verbonden."

Eerbetoon aan Bonebrake-erfenis

Na dit hele verhaal is het wel duidelijk waarom Grohl heeft gekozen voor een nummer van X. “Ik wilde een nummer opnemen dat niet alleen een eerbetoon zou zijn aan de mensen en de muziek die mij hebben geïnspireerd om muzikant te worden, maar ook als eerbetoon aan mijn lange familiegeschiedenis", vertelt hij. “Het voelde zo goed om het eerste nummer dat Violet en ik samen opnemen een eerbetoon te laten zijn aan onze Bonebrake-erfenis."

Luister hieronder naar het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie