Programma
BNNVARA

Spectaculaire finale-jurken Songfestival gaan vandaag naar Beeld en Geluid

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Spectaculaire finale-jurken Songfestival gaan vandaag naar Beeld en Geluid

Op het Mediapark vindt vandaag een bijzondere overdracht plaats. De NOS brengt een aantal objecten naar Beeld en Geluid die gebruikt zijn bij het Eurovisie Songfestival.

"Ik heb vannacht niet geslapen", grapt Beeld en Geluid directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer in Jan-Willem Start Op. De stemming is opgelaten bij het museum, want vandaag komen er een aantal unieke stukken hun kant op. Zo krijgen ze de presentatiedesk van het liedjesfestijn en de finalekleding van presentatoren Chantal Janzen, Nikkie de Jager, Edsilia Rombley en Jan Smit. Ook de koffer die om de bokaal van winnaar Måneskin zat, zal binnenkort in het museum te zien zijn. "Die was hij gewoon vergeten. Hij had de bokaal wel meegenomen, maar die prachtige koffer was hij vergeten", vertelt Eppo.

Te weinig trots

Dat deze tastbare stukken nu naar het museum komen is bijzonder. "Nederland is echt de wereldtop als het gaat om het maken van televisie en het Eurovisie Songfestival", legt Eppo uit. "Soms denk ik weleens: 'We zijn te weinig trots op wat wij op radio en televisie allemaal doen in ons kleine landje.' Zouden we de Olympische Spelen van de televisie en radio maken, dan scoren wij zeker bij de eerste drie plekken."

De Songfestival objecten zijn van 1 t/m 10 oktober te bewonderen in het centrum van Hilversum, tijdens de Dutch Media Week.


Bekijk hieronder het hele gesprek:

Finale-jurken Songfestival worden vandaag overgedragen aan Beeld en Geluid

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie